понеділок, 25 грудня 2023 р.

Години психолога

 

Матеріали для дітей 3-го - 4-го року життя

Українська народна казка "Півник і двоє мишенят" / Аудіоказка

  • Запропонуйте малечі переписати казку й придумати до неї продовження. Наприклад, ледачі мишенята допомагають півнику, а потім вони разом смакують пиріжками.


  • Переписування відомої казки й придумування до неї продовження дуже корисно, тому що переписуючи казку, дитина сама обирає найбільш відповідний її внутрішньому стану сюжет та завершення. Вона знаходить той варіант, який дозволяє їй звільнитися від внутрішнього напруження.

  • Складання казок само по собі психотерапевтичне заняття, адже у свій творчий продукт дитина вкладає часточку власного внутрішнього світу. Це один із найцікавіших видів творчості для дошкільнят. Ще В.О. Сухомлинський казав, що «створення казок – один з найцікавіших для дітей видів творчості. Водночас це важливий засіб розумового розвитку».

  • Казки, що складаються дітьми, не тільки відбивають їхню внутрішню реальність, проблеми, що хвилюють їх, але й сприяють їхньому особистісному розвитку, вмінню долати труднощі. Помітила, що складання казок благотворно позначається на психологічному здоров'ї: дитина стає більш урівноваженою, легше справляється з життєвими ситуаціями, розвивається мовленнєва творчість, фантазія.

Матеріали для дітей 5-го року життя

Аудіоказка "Три міхи хитрощів" 🦊 Іван Франко

Авторська казка про те, як хитрощі можуть допомогти або ж навпаки нашкодити. А ще про те, що правда завжди перемагає будь-які крутійства.

Матеріали для дітей 6-го року життя
Казка «Заєць і Ведмідь» навчає нас розуміти, що іноді можна знайти творчі та неочікувані рішення для вирішення проблем.

За рекомендаціями ІМЗО України (розділ "Дошкільна освіта")

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.